Om psykomotorisk terapi

Terapeutisk samtale + kropsterapi + specialdesignede øvelser

  • Terapeutisk samtale, kropsterapi & øvelser

  • Holistisk terapiform, der inkluderer dine livsforhold, dine tanker, følelser og krop

  • Specialiseret i stress, kropsbillede og autoimmune sygdomme

Psykomotorisk terapi er en holistisk terapiform med øje for sammenhængen mellem krop og psyke. En individuel session hos mig tager ca. 70-90 min. og indeholder flere komponenter, som tilsammen faciliterer og støtter dig i heling på både det mentale, følelsesmæssige og kropslige plan. Vi kan hverken isolere krop eller sind, så når vi arbejder med disse aspekter sammenhængende, bliver der skabt stor mulighed for healing.

Psykomotorisk terapi består af en terapeutisk samtale, hvor vi tager udgangspunkt i det, som fylder hos dig. Dernæst følger kropsterapi i form af manuel behandling, hvor nervesystemet afbalanceres, og kroppens spændingsbalance stimuleres. Øvelser og/eller meditation indgår også som en del af kropsterapien.

Ingen sessioner ser ens ud, for vi tager altid udgangspunkt i din unikke situation, og hvad du har brug for.

 

Samtalen

Under samtalen berører vi problematikker i dit liv, tanke- og adfærdsmønstre, og hvad der fylder hos dig på det kropslige, følelsesmæssige & mentale plan. Nogle klienter kommer, fordi de har nogle helt konkrete problematikker, som de ønsker hjælp til at få løst. Andre kommer, fordi de føler sig nedtrykte eller ikke har det så godt uden helt at være klar over hvorfor. Sammen finder vi ud af, hvad du har brug for på din vej.

I løbet af samtalen kommer vi ind på din livskvalitet og livsstil, så vi kan skabe de bedste betingelser for et liv i balance.

Behandlingen

Behandlingen foregår fuldt påklædt på briks og hjælper dit nervesystem til at reguleres og komme i balance. Behandlingen øger elasticiteten i dit bindevæv, så du kan opnå smertelindring og afspænding. Fysiske skavanker, skader og spændinger kan ligeledes afhjælpes ved den manuelle behandling. Psykisk materiale, som kan have sat sig i din krop, har her mulighed for at blive opløst og bearbejdet, ligesom elementer fra samtaledelen får mulighed for at integreres kropsligt under den manuelle behandling.

øvelserne

Øvelserne tager udgangspunkt i dit fokuspunkt og vil som regel inddrage både krop og psyke, da vi i arbejder ud fra en forståelse af, at krop og psyke hænger sammen. Øvelserne kan have hovedvægten på det mentale aspekt, som ved fx meditations- eller skriveøvelser, på det fysiske eller på det psykiske - ofte en kombination. Jævnligt vil vi inddrage stresshåndterings- og afspændingsøvelser, og det kan være gavnligt at arbejde videre med øvelserne hjemme også.


annie-spratt-277548-unsplash.jpg

mere om behandlingerne