Hjemmelavet (DIY) effektiv, giftfri deodorant med kun naturlige (fire) ingredienser

Jeg kan godt lide at dufte godt, men jeg bryder mig ikke om at smøre aluminium og andre kræftfremkaldende substanser på min hud. Derfor har jeg ofte afholdt mig fra at bruge konventionel deodorant og tværimod brugt de mest naturlige deodoranter, jeg kunne finde på markedet.

Desværre har jeg ikke fundet en præfabrikeret, naturlig deo, som helt kunne hamle op med sommervarmen. Derfor har jeg sommeren igennem tyet til den bedste deodorant, jeg kender til, som tilmed er hjemmelavet, giftfri og velduftende.

Af kun fire naturlige ingredienser skabes en synergi, som bremser enhver svedig armhule i at påkalde sig uønskeligt påvirkede næsebor.

Olivenolien nærer huden. Teatree-olien dræber de ikke så velduftende bakterier. Pebermynten tilfører frisked og velduft. Og natron neutraliserer hudens bakterielle ubalancer.

hjemmelavet deodorant

Du skal bruge:

Økologisk pebermynteolie

Økologisk teatree-olie

Økologisk olivenolie

Natron

Fremgangsmåde:

Bland natron og olivenolie (du kan også bruge kokosolie) sammen til en tyk pasta. Tilføj så de æteriske olier. Husk, at det er teatree, som er lugtdræberen, og pebermynten som tilfører duft. Prøv dig frem med den kombination, du synes bedst om.

Opbevar pastaen i en lufttæt beholder af glas. Du kan hælde lidt ud på fingrene, når du skal smøre på eller bruge en ren makeupbørste til at dyppe ned i deo-pastaen.

hjemmelavet deodorant