Øjeblikkelige selvværdsboostere

selvværdsbooster

Selvværdet er en plastisk størrelse - og heldigvis for det. Når vi skal ændre det overordnede selvværd, skal vi ned til rødderne - ned i underbevidstheden og ned i kroppen. Begrænsende overbevisninger, traumer, chok og negative mantraer kan med fordel skinnes lys på. (Min TRIGGET guide være en hjælp.)⠀

Men små tiltag kan også gøre en stor forskel. Det kræver bevidsthed. At man ikke lader sig føre med af autopiloten, men at man derimod stopper op og aktiverer det kreative, bevidste sind, som aktivt *vælger* sin navigeren i verden.⠀

Vi støder på mange potentielle selvværdsboostere i løbet af en dag, hvor vi har mulighed for at gro vores energi. Her følger nogle eksempler:

  • At acceptere en kompliment uden at punktere den

  • At tage imod hjælp fra en ven uden at give andet end taknemmelighed retur

  • At fortælle en anden, hvordan man har det

  • At skrive dagbog om tanker, følelser og oplevelser

  • At fokusere på, hvordan man kan gøre noget for andre og gøre det

  • At trække sig ud af noget unødvendigt, man har deltaget i pga. pligt

Punktet “At fokusere på, hvordan man kan gøre noget for andre og gøre det” er vigtigt, fordi kærlighed, tjeneste og omsorg for andre er en stor del af egenomsorg, fordi vi elsker os selv med den kapacitet vi har til at elske andre. Vi er født som meget sociale væsner med en energetisk forbindelse, som vi nogle gange glemmer, og den forglemmelse leder til personlig og global smerte. Når vi åbner vore hjerter for andre og spørger, hvad vi kan gøre og være for dem (uden at gå over egne grænser, selvf) minder vi os selv om altings forbundethed, vi sanser en flig af den guddommelige kærlighed, vi kommer af og med. Ligesom i Avatar, når de forbinder deres haler ✨✨

Min yndlingsbøn:

May you be happy
May you be healthy
May you be safe
And may you live with ease

Dette er en buddhistisk bøn. Man starter med sig selv- “May I be happy..” og derefter gentager man bønnen for andre og mærker den kærlighed, som vækkes i hjertet. Dælme dejligt 💓💓💓 Hvad er din yndlingsselvværdsbooster?

Luca Sofia Engen