Jeg er ikke en "god mor"

jeg er ikke en god mor

Jeg er ikke en “god mor.” Jeg er en mor, som gør sit bedste.

Fortæller du nogensinde dig selv, at du er en god mor? Det kan være, du bekræfter dig selv i at være en god mor, når du sidder træt en fredag aften, barnet sover, og du er udkørt efter en lang uge. Måske tænker du, at du var lidt kort for hovedet over for dit barn. Men så kommer den bekræftende tanke “jeg er en god mor.”

Hvorfor er det måske ikke givtigt for dig at tænke, at du er en “god mor?”

Hvad er det modsatte af god? Dårlig. Måske ligefrem ond.

Når vi tænker, at vi er “gode”, ligger der implicit i denne tanke, at vi også er dårlige. Intet kan ikke eksistere uden modsætningen. Dvs. i de øjeblikke, vi ikke føler, vi lever op til at være gode mødre, føler vi måske, at vi er direkte dårlige mødre.

Underbevidstheden er straks parat til at minde os om alle de gange, vi ikke levede op til at være “god,” når vi bekræftende tænker “jeg er en god mor.” Der kan ligge ubevidste eller bevidste minder om dengang, man råbte af sit barn, tog det i armen, ignorerede det, eller tænkte ilde om det. Disse minder står parat i kø, for underbevidstheden søger altid at vise os, hvad vores autentiske overbevisninger virkelig er.

Vi er ikke gode hele tiden. Vi er mennesker. Vi er også trætte, ugidelige, irriterede, frustrerede, hårde og alle mulige andre menneskelige kvaliteter, som ikke hører med til definitionen “god.” Det betyder ikke, at vi er dårlige mødre, når vi har det på den måde.

Når vi bekræfter os selv i at være gode mødre, er der som regel en grund til, at vi har brug for at bekræfte det over for os selv - måske føler vi inderst inde ikke, at vi er det. Men vi skal ikke være gode/dårlige. Vi gør altid vores bedste. Når vi ændrer tanken “jeg er en god mor” til “jeg er en mor, som gør sit bedste” er det som om, hele systemet ånder op i lettelse. For det er sandheden. Du gør altid dit bedste. Altid. Også når du er irriteret, frustreret og ked af det. Du er en mor, som gør dit bedste.

Prøv at eksperimentere med at indoptage denne sætning og mærk den forløsning som ligger i at erstatte “jeg er en god mor” med “jeg er en mor, som gør sit bedste.”


Når du kender dit eget Human Design + dit barns, er det meget lettere at guide det og samtidig være den forælder, du gerne vil være. Human Design støtter os i at forstå, hvem vi og vore børn er på det allerdybeste plan. Hvis du er nysgerrig på at udfolde din autenticitet og støtte dit barn i det samme, ser jeg frem til at give jer en Human Design Reading.