Egenomsorg

 
self care.jpg

Egenomsorg er en dynamisk proces. Der er dage, hvor vi ikke drikker nok vand, går sent i seng og stirrer ind i computeren hele dagen.

Det er okay. Det er en del af at være menneske.

Jo større bevidsthed vi har om, hvad der er egenomsorgsfuldt, jo lettere bliver det for os at leve på en egenomsorgsfuld måde. Da kan vi lade omsorg for os selv fylde - også når vi ikke gør all the things. For egenomsorg er mest af alt en tilstand.

Og selvfølgelig huske på at egenomsorg som praksis er dynamisk - og ikke en checkliste, man kan slå sig selv oveni hovedet med ❤️

Egenomsorg er:

At få sin søvn, at bruge tandtråd, at vaske sit ansigt, at gå med tøj, som passer til vejret, at bevæge sin krop, at drikke vand, at spise nærende mad, at få frisk luft, at reducere skærmtid.

Egenomsorg er også:

At trøste sig selv, at gå i terapi, at være ærlig over for sig selv, at være tålmodig med sig selv, at åbne sig for andre, at lade sig blive støttet, at skrive eller tale dagbog, at søge fællesskab, at give sig selv alenetid, at mærke efter, at lade lysten drive værket, at være sin egen gode forælder, at acceptere sin proces, at stole på sin timing.

Hvad er den seneste egenomsorgshandling du har implementeret?