"Vi har så mange muligheder for at få det liv, vi gerne vil have."

birgitte reeslev.jpg

Jeg mødtes med Birgitte en smuk dag i maj, hvor fuglene sang fornøjede, og alt var i blomstring. Et par dage forinden havde jeg fået en hypnoterapi-session i Birgittes hjem på Østerbro, og det var ganske fantastisk. Jeg var forundret over, hvor godt hypnosen virkede. Jeg var ved fuld bevidsthed, men fik ubesværet diverse meningsfulde billeder på nethinden. Det var noget helt andet, end da jeg for 10 år siden opsøgte en hypnotisør, som slet ikke kunne hypnotisere mig. Jeg endte med at få pengene tilbage, og han beklagede, at der i 30 år kun havde været én anden, han ikke havde kunnet hypnotisere.

Jeg tror, jeg var bange. Eller i hvert fald utryg. Jeg vidste ikke helt, hvad der skulle foregå.

Her i samtalen berører vi, hvad det dersens hypnoterapi egentlig kan. Hvorfor det er godt (og måske vigtigt) at løse knuder i underbevidstheden. Og så dropper Birgitte den ene guldklump efter den anden - hun er fyldt med livsvisdom.

 

Her er nogle highlights fra interviewet:

"Dét, jeg rigtig meget brænder for at fortælle er, at vi alle har svarene indeni. Vi kan allesammen få kontakten til det og få skabt de forandringer, som gør os i stand til at leve et liv, som er meget mere ægte for os. Og jeg tror også på, at vi kan undgå rigtig mange sygdomme ved at få bearbejdet de ting, som ligger i underbevidstheden, for hele vores system bruger en masse energi på at holde tingene i skak. Og det vil sige, at den energi mangler til resten af systemet, altså til i virkeligheden at skabe balance i vores krop og alle de forskellige systemer, immunforsvar osv. Så det er så vigtigt at løse knuder i underbevidstheden, og dét jeg tror er min mission, er at skabe forståelse for, at vi har rigtig mange redskaber i os.

Vi har så mange muligheder for at få det liv, vi gerne vil have.

Vi behøver ikke at være ofre for ting, som sker os. Vi kan virkelig gøre meget, meget mere, end vi måske forestiller os. Det handler om, om vi er i stand til - og om vi vil - tage ansvaret selv. At vi siger "okay, det her er en besked. Mit system giver mig en besked, fortæller mig noget. Min krop fortæller mig noget. Jeg skal begynde at lytte til, hvad det er for en besked." Det er jo kroppen, der sladrer. Når klienter kommer hos mig, så er det typisk fordi, at de fx har stress eller migræne... De har i hvert fald noget smerte, som de ikke kan holde i skak længere med fx piller. Hypnoseterapien handler dybest set om at få transformeret de ubalancer, smerter og ubehag, vi har, og bruge det konstruktivt til at komme i kontakt med årsagen til, at vores krop reagerer. Årsagen til, at vi får de beskeder, som vi gør - for det er beskeder til os.

Nogle tænker, at alle traumer er noget virkelig frygteligt eller voldsomt, og det er det ikke nødvendigvis. Det kan godt være ting, som i vores voksne hoveder ikke ser særligt alvorligt ud, men som har fyldt rigtig meget og faktisk er blevet til et traume. Så traumer er mange ting, det er ikke kun noget, som er meget, meget stort - og de opstår igennem hele livet. Og det er noget af dét, der skal bearbejdes for, at vi kan komme i kontakt med os selv.

Jeg plejer at beskrive noget af det, som vi oplever i vores liv, som knuder. Når vi oplever noget, som er for overvældende for vores nervesystem, uanset hvilket tidspunkt i livet det i virkeligheden er, så vil det billedligt talt sætte sig som knuder i nervesystemet. De knuder indeholder alle de følelser, som denne her situation har sat gang i i os. Og derfor er det vigtigt, at man kommer ind og får mærket alle de følelser og får dem bearbejdet. Det er de nemlig typisk ikke blevet i situationen, for så ville de ikke ligge som sådan en knude. Den knude ligger der, fordi den er en form for alarm i vores system, som skal passe på, at vi ikke kommer ud for noget tilsvarende igen. Men samtidig er den i aktivitet, så hver gang der sker noget, som kunne have relation til den her knude - altså en følelse, vi kommer i kontakt med - så vil knuden vokse. Og så er det sådan, at på et tidspunkt bliver knuden så stor, at vi snubler i den - billedligt talt.

Hver gang man føler sig følelsesmæssigt ramt af noget, kan man altid se på sig selv og mærke "der er ét eller andet her, der er virkelig svært." Og det handler altid om én selv.

Du kan ikke ændre hele verden. Du kan ikke få folk til at opføre sig, som du gerne vil have, de opfører sig. Dét, du kan, er at du kan arbejde med dig selv, sådan så det ikke bliver smertefuldt at være sammen med andre mennesker. Sådan så du ikke bliver ramt af de der forskellige ting, når du er i situationer med andre. 

Og det er dét, der er den kæmpestore gave, for i og med at det er os selv, der sidder med løsningen - eller mulighederne for at løse tingene - så er vi også herrer over det. Så er vi ikke ofre for andre. Så kan vi tage tingene på os og gøre det, der er nødvendigt for at få det liv, vi gerne vil have.

Jeg tror på, at alt er energi, og at vi tiltrækker ting og mennesker, som er på det niveau, vi selv er på. Men jo mere bevidste vi er, jo mere kan vi være bevidste om, hvad det er, vi gerne vil have."

Lyt til hele interviewet her: