Emma Martiny om penge, manifestation og magi i hverdagen

I april måned mødte jeg op hos Emma Martiny i hendes smukke bolig i Århus. Det kom der det her podcastinterview ud af. Jeg havde halsbetændelse, feber og en udpræget diskantagtig tone, men trods det er interviewet anbefalesværdigt at give en lytter, for Emma fortæller ufiltreret om sit liv som kreativ ildsjæl, sin barndom, hendes livs største udfordringer og masser af andet spændende.

Jeg bevægede mig prustende op ad trapperne til Emmas lejlighed, hvor hun ventede mig i døren. Nærmest pr. automatik stak jeg hånden frem for at hilse, men den fik lov at hænge i luften i nogle sekunder, før Emma sagde "jeg er bedre til at give knusere." Denne ligefremme ærlighed havde Emma med sig under hele samtalen. Her kan du kan læse nogle highlights fra første del af interviewet.

 

Hvordan har processen været med at skrive din nye bog, Grøntsagsglæde?

"I starten anede jeg ikke rigtig, hvad jeg lavede, så jeg troede, at alt forlaget sagde, var rigtigt. Dengang prøvede jeg at påvirke processen, så meget jeg kunne, for jeg havde en idé om, hvad det var for en bog, jeg gerne ville lave og prøvede at få dén ud i virkelig form. Fordi jeg nu kender processen så godt, ved jeg, at jeg skal huske at spørge, hvilken papirkvalitet, de fx vil vælge... Jeg tror, de synes, jeg er lidt streng at arbejde sammen med. Fordi jeg kender processen så godt, så ved jeg, hvad jeg gerne vil have. Jeg elsker at skrive kogebøger, det er noget af det, jeg synes er allerskæggest i mit arbejde, og jeg vil sige, at jeg kan være i processen på en anden måde nu, fordi jeg ikke bliver overrasket over, at der kommer en stor arbejdsbyrde på et tidspunkt. Rent økonomisk skal man jo sælge sindssygt mange bøger, før man rent faktisk kommer til at tjene ordentlige penge på det, men for mig er det noget, jeg virkelig bare gør, fordi jeg synes, det er sjovt."

 

På din podcast taler du nogle gange om flow, alignment og Law of Attraction. Hvornår faldt du over Law of Attraction første gang?

"Jeg husker, at jeg i gymnasiet plejede at cykle ned på det lokale bibliotek, tage nogle bøger med over i et hjørne og så sætte mig ned og læse nogle bøger på biblioteket. Det første tidspunkt jeg mødte LoA var dér på biblioteket, hvor jeg stødte på bogen The Secret, som for mange nok er dér, hvor de har stiftet bekendtskab med LoA først. Jeg så den på hylden og tænkte, "hvad er det for en hemmelighed?" Jeg læste den i gymnasiet, og den gjorde rigtig stort indtryk på mig. Jeg læste den igen et par år efter og glemte ligesom alt om den igen. Og så er det først nu her... Det er vel en fire år siden, hvor hele podcast-bølgen begyndte at komme, at jeg blev præsenteret for det på en lidt anden måde, som ikke var sådan "når du tænker på penge, lander de i din postkasse." For hele The Secret bogen lægger meget op til, at man vil manifestere fysiske ting, materialistiske ting."

 

Hvilken rolle spiller Law of Attraction og den verdensopfattelse i dit liv nu?

"Jeg synes altid, at det er svært at sætte ord på, for jeg kan godt være bange for at blive dømt. Jeg synes, jeg kan lyde lidt tosset i virkeligheden, og det lyder nogle gange også lidt "happy go lucky", at man tænker: "Hvis du tænker gode tanker, så sker der gode ting i dit liv." Men for mig er det virkelig en verdensopfattelse, og det er svært for mig at sige, at jeg bruger Law of Attraction, for så føler jeg, at jeg skal ind at forklare hvordan. Men den måde jeg nok bruger det mest på, er nok at jeg altid vil - hvis der er noget, der ikke fungerer i mit liv, eller der er noget, jeg godt kunne tænke mig at opnå - at jeg altid starter med mig selv. Og starter oppe i mit eget hoved: "Hvordan er det, jeg tænker om det her? Kunne jeg prøve at ændre den måde, jeg ser situationen på?" Jeg oplever, at når jeg starter med mit eget hoved, mine egne tanker og går ind og spørger mig selv "Hvorfor er det, jeg tænker på den her måde?" - og arbejder med dét, så kan man tit ændre det på en anden måde."

 

Inden for Law of Attraction taler man også tit om manifestation. Er bevidst manifestation noget du bruger i din dagligdag?

"Ja. Og det er igen også noget, jeg har lidt svært ved at tale om, for jeg synes, jeg lyder fuldstændig vanvittig. Men som du siger, bliver jeg nok bare nødt til at vende mig til at "own it." Jeg vil sige, at når jeg kigger på mit liv i dag, så er det noget, jeg har manifesteret. Og det er alt fra min kæreste, til den lejlighed vi sidder i nu... Når jeg kigger omkring i min hverdag nu, kan jeg fortælle sjove historier omkring, hvordan alting er startet med, at jeg har haft et brændende ønske om, at det skal være på en bestemt måde. Og så på én eller anden magisk måde er det blevet sådan. Og det er alt fra mine kogebøger, til den hverdag jeg har nu. Og det lyder meget hokus pokus-agtigt, og det er det måske også. Jeg kan godt høre, hvor tosset det lyder. Men det er jo i virkeligheden bare magisk, vidunderligt, på én eller anden måde. Og jeg kan blive rigtig glad, når jeg tænker tilbage på, hvordan jeg for nogle år siden ville ønske, at noget havde været på en given måde - og i dag er det virkelighed.

Man kan snakke om det på de der hokus-pokus-måder, men i virkeligheden er den måde, jeg ser det på, at for at noget kan blive til virkelighed, er du også nødt til at tro på, at det kan blive til virkelighed.

Før man overhovedet tør handle på noget, bliver man nødt til at stole på, at det rent faktisk kan ske.

Vi ville jo aldrig søge et job, hvis vi er fuldstændig overbeviste om, at det får vi alligevel aldrig. Så for at vi kan gøre noget til virkelighed, bliver vi nødt til rent faktisk at tro på, at vi fortjener det, og at det selvfølgelig kan lade sig gøre. Så snart der er noget, der er en selvfølgelighed for os, så vælter det ind i vores liv. Det handler om alt fra forhold, til dét at tjene penge. Hvis du går rundt og tror på, at det er meget, meget svært og hårdt at tjene penge, så vil det nok også være sådan, det er for dig. Hvis du derimod stoler på, at de penge du har brug for nok skal komme ind i dit liv,  så tror jeg på, at de ting nok skal vise sig for dig. Ligemeget hvad du tror på, så bliver det sandt."

 

Hvilke tanker gør du dig om karriere og penge?

"Jeg vil bare være glad for det, jeg laver. Det er der nok nogle, der vil synes, at man ikke kan forvente at være, men min erfaring er, at arbejder jeg med noget, som jeg har lyst til at lave, og som jeg brænder for, kan jeg synes om selv de små, kedelige ting. Hvis du beskæftiger dig med noget, du ikke er passioneret omkring, vil det være kedeligt lige meget hvad for en opgave, du skal udføre. Men arbejder du for en sag, som du virkelig brænder for, gør det ikke noget, du skal sidde med et Excel-ark engang imellem.

Jeg har meget arbejdet med at ændre mit mindset fra at tænke, at tid er lig med penge og i stedet for tænke, at for at noget kan blive en karriere, er du nødt til at skabe en værdi for andre. Mit job er at skabe en værdi for andre. Jeg kan tage penge for det, fordi jeg skaber en værdi for andre mennesker. Det traditionelle mindset er dét, at vores tid er lig med penge, men hvis man går ind og tænker over dét, er det jo egentlig ikke rigtigt. Du får egentlig penge for den værdi, du bringer til en virksomhed. Selvom du har et lønmodtagerjob og bliver bon'et for så og så mange timer, er det egentlig værdien af det arbejde, du laver, der giver dig pengene. Hvis man er selvstændig, kan man - i stedet for at tænke, "hvor mange timer kan jeg bruge på dét, og dét, og dét" - lave noget, som har en kæmpemæssig værdi for andre mennesker.

Der er mange, der måske har en idé om, at man for et vist stykke arbejde kun kan tjene en begrænset mængde penge. Fx hvis jeg er en enmandsvirksomhed, kan jeg kun tjene så og så mange penge, fordi jeg kun har så og så meget tid til rådighed. Hvis man derimod siger, "Hvor meget værdi kan jeg producere?", er det ikke afhængigt af, hvor megen tid, du bruger. Så kan du måske i virkeligheden nøjes med at arbejde ganske få timer, men lave noget, der har en kæmpehøj værdi for andre mennesker."

Hør resten af interviewet her.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan jeg selv manifesterer, inviterer jeg dig til at læse denne artikel:

manifestation

Sådan manifesterer jeg

Og det er måske ikke, som du tror. Læs med for en helt ny måde at manifestere på:


FÅ EN GRATIS SELVKÆRLIGHEDSMEDITATION,

NÅR DU SKRIVER DIG OP TIL NYHEDSBREVET