De forskellige typer projectors inden for Human Design #Projectorserien

human design projector typer

Hvis du synes astrologi er spændende og har hang til at købe litteratur med fokus på selvudvikling, kan jeg næsten ikke forestille mig andet, end at du vil synes at Human Design er vildt spændende. Læs evt denne artikel for at få et hurtigt indblik i, hvad HD egentlig er for en størrelse og en indføring i de forskellige typer. Hvis det vækker din interesse, kan du udfylde denne BodyGraph (man behøver ikke skrive sig op med emailadresse) og finde ud af, hvilken type, du er.

Her i #projectorserien dykker jeg, som navnet antyder, ned i projectorens verden. Navnet projector skal ikke forstås med freudianske/forsvarsmekanistiske undertoner, men snarere som den oprindelige betydning af ordet, nemlig et "APPARAT, DER UDSENDER ET KRAFTIGT, KONCENTRERET BUNDT AF LYSSTRÅLER." (Her er naturligvis tale om et menneske og ikke et apparat, men det er en rigtig god beskrivelse af energimekanikken i en projector.)

Som jeg tidligere har skrevet om her, har projectors ikke sakral energi ligesom generators og manifesting generators har det, og man siger derfor, at projectors ikke er designet til at arbejde i ordets traditionelle forstand og slet ikke med en arbejdstid, der hedder 8-16, sådan som energityperne let evner. Det anbefales, at projectors ikke arbejder eller interagerer med andre mennesker i mere end max 3-4 timer om dagen. Resten af tiden kan projectors med fordel bruge på restitution, hvile, egenomsorg, på at gøre ting, de elsker allermest samt på at forfine deres unikke talenter og færdigheder. 

Da verden er fyldt med sakral energi og ca. 70% er generators/manifesting generators, kan mange projectors have svært ved at ære deres inderste natur, da mange samfundsmæssige normer ikke nødvendigvis opleves i alignment for projectors. (Fx normen om at man skal hustle og arbejde hårdt, og at man får energi af at lave dét, man elsker.) Mange projectors tror fejlagtigt, at de skal leve ligesom energityperne, og det kan der opstå nogle udfordringer ved. Projectoren kan generelt ikke holde til det samme, som kollegerne eller vennerne kan. Derfor kan tanker opstå omkring selvbebrejdelse over, at man har brug for mere hvile eller alenetid. Man kan måske ligefrem føle sig som en svækling eller dovenlars. Æres behovene for hvile og alenetid dog ikke, kan projectoren føle sig bitter og ulykkelig uden helt at vide hvorfor.

Mange projectors presser sig selv til det yderste for at bevise over for sig selv og omverdenen, at de passer ind på den “gængse” måde. De overkompenserer og leverer ofte enorme energimæssige indsatser, som snildt kan overgå energitypernes. Problemet er bare, at denne energiudladning ikke er holdbar og som oftest følger en stor udmattelse. Det er ikke unormalt at se projectors agere ligesom manifesting generators på arbejdspladsen, men kollapse bag lukkede døre. Projectors sensitive system bliver belastet af det store pres til at yde. Når de ikke får den nødvendige hvile og mulighed for at restituere, siger kroppen ofte stop. Sygdomme, stress eller udbrændthed kan blive resultatet. Da projectoren som bekendt er en ikke-energitype, har projectorens system brug for at opføre sig som en ikke-energitype. Hvile, alenetid, nydelse og fordybelse er nøgleord for projectors.

Da projectors ikke har konsekvent adgang til deres egen sakrale energi, kan de nemt opleve sig afhængige af andre mennesker eller substanser, som giver dem et kick og en kunstig følelse af at have denne livskraft. Det er ikke unormalt at se projectors være afhængige af sukker, nikotin, alkohol, relationer eller ligefrem hårdere midler. En anden grund til tendensen til afhængighed er, at projectorens system er sart og rent og ikke brænder ugunstige elementer væk på samme måde som generatornes sakrale energi gør det. Når man indtager substanser, man ikke kan tåle, vil systemet ofte søge at kompensere ved at skabe ubalancer for at der er plads til at substansen entrerer systemet. Dette skaber hurtigt en afhængighed, for indtager man ikke længere den giftige substans, mærkes den ubalance tydeligt, som blev skabt for at gøre plads i systemet.

Projectors kan også ofte have udfordringer med at "lukke ned" for tankevirksomhed. Selvom de er den HD-type, som har brug for allermest hvile, kan de have allersværest ved at gå i seng, før de er helt udmattede. De bliver ofte sent oppe og sover ikke nødvendigvis specielt godt. Det anbefales, at projectors går i seng ca. en time før de bliver trætte og bruger lidt tid på at læse i sengen, så deres system får mulighed for at aflede dagens opsamlede energi før natten.

 

Der findes mange forskellige typer projectors, fordi deres unikhed bl.a. er defineret af deres varierende åbenhed. Her er tre overordnede typer projectors:

Klassiske projectors •• Klassiske projectors har ingen motorer (hjerte, rod eller solar plexus. Sakralcentret er også en motor, men den har projectors aldrig.) De har heller ingen mental autoritet. Klassiske projectors kan have lidt lettere ved at mærke deres sande projectornatur end fx mentale projectors, men dette forhindrer som ofte ikke klassiske projectors i ofte at have presset sig selv til det yderste i løbet af deres karriere. De kan opleve, ligesom de fleste projectors, at deres energi eksisterer i bølger - de kan yde og evner en stor energiudladning, så er de flade og udmattede og har intet at give og forfra igen. Særligt på det karrieremæssige plan kan klassiske projectors opleve, at de lever som generators - fokuserede på at præstere, yde og levere. Det er af overordentligt stor vigtigthed, at klassiske projectors lærer sig selv at kende, ved hvad de står for og hvilke prioriteter, de har, så de ikke er tilbøjelige til at indoptage andres programmering. De kan have adgang til en meget dyb visdom, grundet deres store åbenhed, når de lever i overensstemmelse med deres projectornatur.

Mentale projectors •• Mentale projectors har udelukkende centrene hoved, ajna og hals definerede. De har altså ingen andre definerede centre (dvs. alle andre centre er hvide i bodygraph'en.) Mentale projectors kan let påvirkes af det eksterne miljø grundet deres mange åbne + udefinerede centre. Mentale projectors absorberer stemninger i miljøet og kan være ret modtagelige over for lyde, lys, farver, teksturer, æstetik, interpersonelle dynamikker, lokation osv. Grundet denne sensitivitet over for miljøet er det af stor vigtighed at mentale projectors er meget kræsne ift. deres omgivelser. De skal virkelig trives og helst være omgivet af harmoni og balance. De kan også let påvirkes af andres normer og (begrænsende) overbevisninger. Her er det gamle “KNOW THYSELF” af stor vigtighed for projectoren, så den ikke pludselig udlever en andens behov og prioriteter.

Mentale projectors har ikke en indre autoritet, som andre projectors har. Mentale projectors fornemmer deres indre sandhed ved at italesætte deres inderste sammen med andre. Derfor er det gavnligt for mentale projectors at tale om tingene, stort som småt. Således processerer de, og således mærker de, hvem de er, hvordan de har det, og hvad de står for.

 

Energiprojectors •• Disse projectors er definerede i én eller flere motorer (rod, hjerte eller solar plexus) bortset fra sakralcentret. Energiprojectors har adgang til mere energi end nogen anden type projector. Selvom disse motorer stadig ikke er sakrale i deres kvalitet, har de en unik og fundamental rolle i at tilføre individet stabil energi via den eller de definerede motorer. Energien fra disse motorer kan i et begrænset tidsrum gøre det ud for arbejdsenergi (sakral energi.)

En energiprojector med defineret rodcenter (en motor, som tilfører et konstant aktivitetspres) har stabil adgang til adrenalin-energi. En energiprojector med et defineret hjertecenter har stabil adgang til viljestyrke.

Mange energiprojectors mærker presset fra deres motor(er) og siger ja til mennesker eller situationer, som ikke er korrekte for dem i et forsøg på at komme af med det konstante pres fra de aktive motorcentre. Således ses mange energiprojectors i færd med at gøre ting, de egentlig ikke holder af at gøre bare for at lette det indre pres. Nogle energiprojectors oplever presset fra motorerne så stort, at de selv initierer, hvilket altid er ukorrekt adfærd for en projector, som jo som bekendt er designet til selv at blive inviteret.

Det er generelt vigtigt for alle projectors, at de er meget kræsne ift. hvad de siger ja til. Invitationer skal granskes og den respektive autoritet konsulteres. Projectoren kan med fordel altid spørge sig selv HVORFOR, de siger ja til en invitation. Kræsenhed ift. hvem man omgås er også af stor vigtighed for alle projectortyper.

 

Hvilken type projector er du?projector human design

Slut fred med din krop og bliv ét med dig selv.

Luca Sofia assisterer dig i at opnå balance og healing på det fysiske, psykiske og sociale plan gennem én til én sessioner. Du kan læse mere om behandlingerne her.