Bachs blomstermedicin

bachs blomstermedicin

Bachs blomstermedicin støder man ofte på i de lidt alternative kredse i Danmark, men særligt anvendte hos den generelle befolkning er de ikke - i modsætning til i andre europæiske lande som fx Frankrig og Schweiz, hvor Bachs 38 blomsterremedier findes på de fleste apoteker. Måske er du dog stødt på Bachs Rescue Remedy i Matas? Det sælges stadig i den traditionelle dråbeflaske, som den så ud, da Hr. Bach først udviklede blomsterudtrækkene for over 80 år siden. 

 

Hvad er bachs blomsterremedier?

Edward Bach var en engelsk læge, som fattede interesse for homeopati. Han udviklede 38 forskellige udtræk af blomster og planter på baggrund af disses evner til at støtte kroppen i at transformere tunge, følelsesmæssige tilstande, som patienten ellers kunne opleve at "sidde fast" i. Bachs blomstermedicin bygger på den antagelse, at mennesket ikke er adskilt fra naturen, men en del af den, og at menneskets støtte og terapi er at finde i naturen. Således mente Bach, at ligesom vi kan bruge planter og andre naturlige elementer til at hele fysiske skavanker, ligeledes kan vi bruge blomster og planter til at støtte følelsesmæssige tilstande. Faktisk mente Bach, at blokeringer omkring følelsesmæssige tilstande i høj grad er ansvarlige for sygdoms opståen, og ved at addressere disse tilstande med blomstermedicinen, mente Bach ligeledes at støtte og assistere til helbredelse på det fysiske plan.

Blomstermedicinen blev endvidere til i samspil med Einsteins opdagelse af, at alt er energi. Ved at lave et udtræk af særligt udvalgte beplantninger, mente Bach at de energetiske komponenter af de pågældende blomster kunne videregives til hans patienter. 38 særlige blomster og planter hører til i Bachs arsenal af healende blomsterremedier og dækker sammen over de fleste følelsesmæssige tilstande, man kan ønske støtte til at bevæge sig igennem. 

 

Hvordan virker blomsterremedierne?

Her kan du se en oversigt og en kort beskrivelse af de forskellige blomster og deres virkning.

Bachs Rescue Remedy er et mix af fem forskellige blomsterudtræk, som virker stabiliserende og støttende i særligt tilspidsede situationer. Den findes også som creme: Jeg brugte denne Rescue Remedy Creme, da jeg havde problemer med betændt, acneagtig hud i ansigtet. Jeg oplevede, at cremen beroligede den ellers så inflammerede hud, gav næring og fugt, og hjalp huden i helingsprocessen.

Du kan sagtens blande dit eget remedie af Bachs forskellige blomsterudtræk - man må dog højst blande syv udtræk sammen. I en lidt større dråbeflaske (fås på apoteket - jeg bruger en gammel steviaflaske) blandes fem dråber af hvert remedie med lidt æblecidereddike og vand. Dryp fire dråber i et glas vand fire gange om dagen en måneds tid eller til, du ikke længere behøver blomstermedicinen.

For et år siden oplevede jeg fysisk og mental udbrændthed og lavede min egen blanding med følgende:

  • OLIVE - udmattelse på baggrund af fysisk og psykisk anstrengelse

  • CERATO - mangel på tillid til egne beslutninger

  • WALNUT - beskyttelse for forandring og uønskede indflydelser

  • HONEYSUCKLE - hænge fast i fortiden

  • SWEET CHESTNUT - mental udmattelse, følelse af håbløshed

  • CENTAURY - støtter i at sætte grænser og sige nej

  • STAR OF BETHLEHEM - chok

Jeg tog dråberne en måned (fire dråber, fire gange om dagen) og oplevede en smuk, støttende effekt. I forbindelse med min mors pludselige sygdom har jeg hentet blomstermedicinen frem igen for lidt ekstra support.

Har du prøvet at tage Bachs blomsterdråber? Hvordan var din oplevelse?

bachs blomsterremedier

luca sofia engen psykomotorisk terapeut

Slut fred med din krop og bliv ét med dig selv.

Luca Sofia assisterer dig i at opnå balance og healing på det fysiske, psykiske og sociale plan gennem én til én sessioner. Du kan læse mere om behandlingerne her.