When the Body Says No // Når kroppen siger nej • Luca Sofias bogklub #1

When the Body Says No: Exploring the Stress-Disease Connection er skrevet af lægen Gabor Maté og handler, som undertitlen indikerer, om hvorledes stress kan føre til sygdom. I forlængelse deraf handler bogen om sammenhængen mellem krop og psyke.

Bogen er en undersøgelse udi følelser og copingmekanismers indflydelse på kroppen og udvikling af sygdom. Gennem utallige casestudier fremlægger Gabor Maté bevisførelse for, at en vis type adfærd kan føre til fysisk sygdom - nemlig den selvudslettende, pleaseragtige karakter, som ikke er i stand til at vise vrede (vender den indad) eller sige nej. Når vi ikke formår at sige nej til andre, som overtræder vore grænser eller som ønsker noget fra os, vi ikke har lyst til at give, må det i sidste ende være kroppen, der siger nej for os. Og det kan den gøre gennem sygdom.

Dr. Matés persongallerier med sygdomme og personlighedstyper er interessant, fordi det illustrerer, hvor vigtig psykisk trivsel er for det kropslige helbred. Således understreges vigtigheden af at være i kontakt med sine følelser (særligt vrede), at turde udtrykke dem på bevidst og autentisk vis (ikke undertrykke den eller tippe over til den anden ende i skalaen i raseri), vigtigheden af at sætte grænser, samt bearbejdelse af oplevede traumer. Og ikke mindst det essentielle i at håndtere og neddrosle den mentale stress, som er så nedbrydende for kroppen. 

Som psykomotorisk terapeut skal jeg ikke overtales for at vedkende mig sammenhængen mellem krop og psyke (egentlig indikerer ordet 'sammenhæng' at der er tale om to forskellige dele dele, men krop og psyke er en uadskillelig helhed). Det er en forrygende bog at henvise til, hvis der skulle opstå interesse for psykens indvirken på kroppen.

When the Body Says No er spækket med bevisførelse for helheden krop/psyke og tilbyder også handlemuligheder for at genetablere harmoni, så kroppen ikke foranlediges til at strejke gennem sygdom. Bogen er bl.a. et læs værdigt for mennesker, som oplever sygdom eller stress, eller som arbejder med andre mennesker i terapeutisk henseende.

when the body says no

Find bogen her

 

Det er mit hjertearbejde at assistere dig i at opnå et liv i fysisk og psykisk balance. For dig, som ønsker at begynde denne livgivende proces, ser jeg frem til at tage imod dig i min praksis eller online via Skype.


Kontakt Luca Sofia her.

luca sofia

EN TILGANG, SOM OPLØSER BLOKERINGER I KROP OG PSYKE OG NÆRER DIN SANDE ESSENS.

Psykomotorisk terapi.