Immunboostende tonic med ingefær & gurkemeje

immunboostende tonic

Min mor har kreeret opskriften på denne skønne, immunboostende tonic af frisk ingefær, frisk gurkemeje, citron- og appelsinsaft. Den er ikke for svage sjæle, da både ingefæren og gurkemejen giver den en slagkraftig smag, som vækker selv de mest dovne smagsløg.

Drikken er sprængfyldt med vitaminer og immunboostende kvaliteter. Faktisk har den nurset min kropsligt sensitive far gennem vinteren og sparet ham for den ellers årligt tilbagevendende bihulebetændelse.

Ingefæren koges, så dens antiinflammatoriske egenskaber fuldt kan komme til sin ret. Ingefær har en lang række kvaliteter, såsom kvalmereducerende, bekæmpelse af svamp, bakteriedræbende, blodsukkerregulerende, blodtrykssænkende og altså også styrkende for immunforsvaret.

Den friske gurkemeje koges ligeledes, så også denne kraftfulde rods antiinflammatoriske komponenter kan optages bedst muligt af kroppen. Undersøgelser viser, at gurkemeje har en positiv indvirkning på humøret, er inflammationsreducerende, styrker hudens helbred og er smertelindrende.

Citron- og appelsinsaften blandes først i, når drikken er kølet af (max 40 grader lun), da højere temperaturer udsletter vitaminerne i citrusfrugternes saft. Hermed følger min mors opskrift, som nærer dit immunforsvar og styrker din krops velbefindende. Du kan altid justere på blandingsforholdene efter smag,

 

Immunboostende tonic med ingefær & gurkemeje

Du skal bruge:

  • 200 gr frisk, økologisk ingefærrod
  • 50 gr frisk, økologisk gurkemejerod
  • Saften fra 3 økologiske citroner
  • Saften fra 2 økologiske appelsiner
  • 1 stor skefuld økologisk honning, gerne lokal
  • 1 1/2 liter vand

Fremgangsmåde:

1. Ingefær og gurkemeje skrælles. Rives derefter på den groveste side af et rivejern.

2. Vandet bringes i kog i en stor gryde sammen med den revne ingefær og gurkemeje. Lad simre under låg i ca. 45 minutter.

3. I mellemtiden presses saften fra citrusfrugterne i en lille skål.

4. Når blandingen i gryden er nedkølet til rette temperatur (max 40 grader) sigtes den, så væsken er helt fri for pulp.

5. Derefter tilsættes citrussaft og honning. Blandes godt og nænsomt. Drikken hældes på skoldede flasker og kan holde sig i køleskabet i ca. 14 dage. Drikkes som shots, hvis man den er til den slags. Selvom drikken er kraftig, drikker jeg ofte et helt vandglas af den immunboostende tonic.


Kontakt Luca Sofia her.

luca sofia engen the dichotomy

Slut fred med din krop og bliv ét med dig selv.

 

Luca Sofia assisterer dig i at opnå balance og healing på det fysiske, psykiske og sociale plan gennem én til én sessioner. Du kan læse mere om behandlingerne her.